Başarı, zenginlik,şöhret.. Bunlar şans eseri olan şeyler değildir bunlara sahip olan insanlar genelde kendilerini diğer insanlardan farklı kılan bir özelliğini öne çıkarmış kişilerdir. Çünkü başarı bir sonuç değil bir süreçtir yani başarıya ancak uzun erimler sonucu ulaşılabilir.Cem Yılmaz’ın da başarı ile ilgili dediklerini hatırlayalım.

Başarılı insanların ortak özelliği it gibi çalışmalarıdır, başka bir şey ne duydum ne gördüm.Gerisi traştır, süstür, dedikodudur.Sevgiyle kalin

— Cem Yılmaz (@CMYLMZ) April 16, 2015

Eğer sizlerde başarılı ve hayallerinizdeki gibi bir hayat istiyorsanız bu yolda işinizi kolaylaştıracak birkaç tavsiyeyi uygulamaya başlayabilirsiniz.

1-) Doğru Hedefler Peşinde Koşun!

 

Başarı çok geniş bir kavramdır. Hayatın her alanında bir çok konuda başarılı olunabilir. Bu durumda kendinize hedef koyarken gerçekçi ve objektif olmaya gayret edin.Seçtiğiniz alan sizin üzerinde yoğunlaşacağınız alan olacaktır bu yüzden severek yapacağınız ve ilgi duyduğunuz alanlar olabilir.

2-) Erken Uyananlardan Olun!

Yapılan araştırmalara göre süper zengin ve başarılı insanların büyük bir çoğunluğu normal iş saatinden 3 saat önce uyanıp hayata başlıyor. O saatlerde uyanıp, rahatsız edilmeden neler yapabileceğinizi bir düşünsenize.

3-) Zaman En Önemli Paydaşınız Olsun!

 

Unutmayın ki dünyanın en başarılı insanları, zamanlarını en iyi şekilde kullananlardır.Zamanı iyi bir şekilde kullanmanın sırrı da düzenli ve yerinde uykudan geçer.Zaten güne erken kalkmanın önemini önceki maddede belirtmiştik.

4-) Gereksiz Rutinlerinizi Azaltın!

Bitirin demiyorum dikkat ederseniz minimize edin.Günlük telefon,bilgisayar ve televizyonda harcadığınız zamanı size daha faydalı olabilecek, hedeflerinize ulaşmanızda fayda sağlayacak alanlara kaydırın.

5-) Sabırlı Olun!

Yapılan araştırmalara göre sabır ve kararlılık, hedefe giden yolda en önemli faktörler arasında geliyor. Başarılı insanlar ne kadar sıkıntı ile karşılaşırsa karşılaşsın sabırları sayesinde bu konumlarına geliyorlar.Örneğin dünyanın en zengin insanı Bill Gates ilk işinden hiçbir şey kazanamadı .Hatta ortağı Paul Allen’le birlikte gittikleri bir satış esnasında ürün çalışmadı ancak bu onları yıldırmadı.Bir kaç yıl sonra birlikte Microsoft’u kurdular.

6-)Kendinize Rol Model Alın!

Kendisinden bir şeyler öğrenebileceğiniz rol model seçin.Bu kişi sizin saygı duyduğunuz ve kendisi gibi olmak istediğiniz birisi olmalıdır.Eğer çevrenizde böyle bir kişi yoksa ünlü bir lideri, sanatçıyı ya da bilim adamını da rol model olarak alabilirsiniz.Kendisi ve yaptıklarıyla ilgili bilgileri edinerek hedefe ulaşmak için kullanabilirsiniz.

7-) Hatalardan Ders Alın!

 

Bardağa dolu tarafından bakmayı bilmeli ve pozitif olmalısınız.Hedefinize giden yolda başınıza gelen olumsuzluklardan ötürü pes etmek yerine ders almayı tercih edin ve unutmayın ki ne kadar çok yanlış yaparsanız o kadar çok tecrübe edinirsiniz ve bu tecrübeler ileride sizin rehberiniz olacaktır.