1- Hummel

 

Danimarka merkezli spor giyim markasının ilk logosunun üst kısımda WG Tacı bulunmakta. Bu taç Almanya’nın imparatorluk ailesine bağlılığını gösterir. WG işareti taç altında harfler William Goebel’in (şirketin kurucularından biri) baş harfleridir. Daha önceki yıllarda arı figürü de kullanılmıştır. Logonun en son halinde ise hem taç hem arı gözü hem de alt kısımda William isminin baş harfi bulunur. Ayrıca “ok” işareti sandığımız işaretlerde asker armasını temsil eder.

2- Google

Teknoloji devi Google’ın yeni logosunun ardında altın oran var. Altın oranı matematik ve sanatta, bir bütünün parçaları arasında gözlemlenen, uyum açısından en yetkin boyutları verdiği sanılan geometrik ve sayısal bir oran olarak tarif edilebilir.

3- FedEx

Federal Express ismindeki Amerikan lojistik şirketi FedEx‘in logosunda, E ile harflerinin bitiştirilmesiyle ortaya çıkan boşlukta, sağa dönük bir ok bulunuyor. Bu detayın anlamı, “hız” ve “hassasiyet” olarak açıklanıyor.

4- Carrefour

Carrefour, Fransızca’da kesişen yollar anlamına geliyor. Şirket logosu, elmas şeklinde bir yapıya sahip ve logoda ters yönlere giden 2 ok yer alıyor. Bu iki okun ortasında kalan boşluk, C harfini oluşturuyor.

5- Amazon

Logoda, Amazon kelimesinin A harfinden, Z harfine doğru sarı bir ok uzanıyor. Bu detay, Amazon’un “A’dan Z’ye” uzanan ürün yelpazesini simgelemesi için eklenmiş. Okun aşağıya doğru eğimi de, gülen bir yüzü simgeliyor.

6- Starbucks

Starbucks, yeşil bayan simgesini Yunan mitolojisindeki Siren’den alıyor. Siren’ler, mitolojide denizcileri güzellikleriyle kandırıp öldüren tehlikeli yaratıklar. Ayrıca firma ilk logosunda kadın göğüslerini sansürlemezken, kullanılan son logolarında göğüslerin önüne saç geliyor.

7- NBC

NBC, ünlü bir televizyon kanalı olarak hayatın her rengini kucakladığını logosunda gösteriyor. Ortasında da tavus kuşu figürü bulunuyor.

8- Toblerone

Toblerone çikolataları, İsviçre’nin Bern şehrinde doğdu. Bu şehir aynı zamanda, “şehirlerin ayısı” olarak da tanınıyor.

 

“Dünden Bugüne Marka İsim Hikayeleri” yazımı hala okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz