Herkesin kabul mektubu beklediği üniversitelerden online ders almak ister misiniz, hem de hiçbir ücret ödemeden sadece internet bağlantınız olması yeterli bir şekilde? O zaman doğru adrestesiniz.

Dünyadaki en iyi 10 üniversitesinden bir çoğunu mutlaka duymuşsunuzdur. İngiltere’deki Yüksek öğrenim kurumlarını derecelendiren Times Higher Education (THE) dergisinin 2018 için paylaştığı listede, Oxford Üniversitesi en iyi kurum seçildi.

Bu listenin başındaki okullar ABD ve İngiltere merkezli olduğu için derslerin büyük bölümü İngilizce ve birçoğu altyazılı olarak kullanıcılara sunuluyor. İşte THE Dergisi’nin sırasına göre üniversiteler ve eğitimler.

Sıra Kurum Ülke
1 Oxford Üniversitesi İngiltere
2 Cambridge Üniversitesi İngiltere
3 Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ABD
4 Stanford Üniversitesi ABD
5 Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ABD
6 Harvard Üniversitesi ABD
7 Princeton Üniversitesi ABD
8 Imperial College London İngiltere
9 Chicago Üniversitesi ABD
10 Pennsylvania Üniversitesi ABD

 

1- Oxford Üniversitesi

THE sıralamalarda öğretim; araştırma, atıf; endüstri gelirleri ve uluslararası görünüm kriterlerini dikkate alıyor. Oxford, güçlü prestijiyle tüm dünyada adından en çok söz ettiren araştırma ve eğitim üslerinden biri. Üniversite; THE’nın 2017 ve 2018 dünya sıralamalarında güçlü ABD’li rakiplerini geride bırakmayı başarıyor. Peki Oxford Üniversitesi’nin metin, video ve podcast (internetten dinlenen yayın) formatında ücretsiz sunduğu derslerden bazıları şunlar:

2- Cambridge Üniversitesi

Oxford ile rekabeti bir yana; ABD’li temsilcilerin 2018 sıralamasına kadar gerisinde kalan Cambridge, bu yıl çok iyi bir atakla 4’üncülükten ikinci sıraya yükseldi. Böylelikle THE Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda İngiltere, ilk 3’te 2 yükseköğretim kurumuyla temsil edilmiş oldu.

Times Higher Education’ın 2017 listesinde ikinci sırada yer alan Cambridge’in bedava online dersleri de oldukça çeşitli:

3- Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü ( Caltech)

California Teknoloji Enstitüsü (California Institute of Technology), ABD’de ‘Caltech’ ismiyle anılıyor. Pasadena kentindeki özel kurum, bir bilim ve teknoloji merkezi.

Enstitü’nün internet sitesinde “bu eğitim programlarının amacı, gelecek nesillerin bilim insanlarına ve mühendislerine nasıl fark yaratabileceklerini öğretmek” ifadeleri yer alıyor.

Teknoloji eğitim platformlarından Coursera ve edX üzerinden paylaşıma açılan bedava derslerden bazıları şöyle:

4- Stanford Üniversitesi

Apple’ın kurucusu Steve Jobs 2011’de mezun olamadan ayrıldığı Stanford Üniversitesi’nde ünlü konuşmasını yaptığında, bu prestijli üniversite ününü daha da artırdı.

İşte internetten ulaşabileceğiniz derslerden bazıları:

5- Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT)

ABD’nin Massachussett eyaletindeki Cambridge’de yer alan prestijli özel üniversite Massachussetts Institute of Technology (MIT), siyaset bilimlerinden sanata birçok alanda bedava dersleri internet sitesinden paylaşıyor.

6- Harvard Üniversitesi

ABD’de yine Cambridge şehrinde yer alan Harvard Üniversitesi’nden şu dersleri alabilirsiniz:

7- Princeton Üniversitesi

New Jersey eyaletindeki Princeton’da yer alan kurum, ABD’nin en eski dördüncü üniversitesi. Times sıralamasına göre de dünyanın en iyi yedinci yüksek öğretim kurumu.

İşte internetten verilen bazı dersleri:

8- Imperial College London

2017 sıralamasındaki 8’inciliğini korumayı başaran üniversiteye en iyi puan, araştırma etkisinden geliyor. Ayrıca okul uluslararası yükseköğretim dünyasında tanınırlıkta da 96.6 puan elde ediyor.

Londra’daki üniversitenin bedava online derslerinin çoğu işletme üzerine:

9- Chicago Üniversitesi

Araştırmalarına yapılan atıfların çok fazla olduğu okul ayrıca öğretim kalitesinde de çok iyi bir puan elde ediyor.

En iyi yüksek öğretim kurumları arasında dokuzuncu sırada yer alan Chicago Üniversitesi’ndeki bedava online derslere birkaç örnek:

10- Pennsylvania Üniversitesi

Pennsylvania Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri’nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde bulunan Ivy League üyesi özel bir araştırma üniversitesidir. Pennsylvania Üniversitesi Amerika’nın ilk üniversitesi ve en eski 4 yüksek öğrenim enstitüsünden biridir.

 

Ücretsiz online eğitim alabileceğiniz “5 Ücretsiz Online Kurs Sitesi” yazımızı buradan okuyabilirsiniz.