Umut Dolu Kadınlar Serisi ancak bugünde anlamlı olabilirdi. Bu yazımızda ana fikrimiz “NEDEN?”. Sorgulamayı unuttuğumuz bu zamanlarda biraz sorgulayayıp, geçmişi hatırlayacağız. Eğer bu yazıyı okumaya niyettendiyseniz cinsiyetinizin bir önemi yok. İnsan gibi insansanız yazdıklarım sizin canınızı sıkmaz.

Çoğu coğrafyada kadının anlamı cinsellikle ifade edilirken; gelişmiş ülkeler diye gözümüzde büyüttüğümüz ülkelerde bile işyerlerindeki mobing verileri kadınların aleyhine oranlar göstermektedir. İşte bunu düzeltecek olan yine bizleriz. Bunun ülke, din veya milletle bir alakası yok.

Kadın kutsaldır. Sadece doğurgan olduğu için değil. Çocuğunu insan gibi yetiştirme gücünü elinde tuttuğu için; bir sonraki gelecek nesili onlar şekilllendireceği için. Bu yüzdendir ki bu düzeni değiştirme de kadınların üzerine daha çok rol düşmektedir.

Şimdi gelelim işin can alıcı noktasına…

Sadece geçtiğimiz Şubat ayında 47 kadın cinayete kurban gitti. Çocuk istismarına dair basına yansıyan haberlerden sadece 30 çocuğun bu suça maruz kaldığına ulaşıldı. Ancak gerçek rakamların bundan çok daha fazla olduğunu biliyoruz.
Elde edilen haberlerdeki istismar suçlarının 30’undan 4’ü evde gerçekleşirken, 13’ünün okulda, 8’inin sokakta olduğu ortaya çıktı.

2017 yılındaki utanç tablomuz nasıl acaba diye düşünürseniz hemen açıklayayım;

Geçtiğimiz yıl boyunca; 409 kadın cinayete kurban gitti, 387 çocuk istismara uğradı ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandı. Peki cinayet kurbanı kadınları kimler öldürüyor hiç düşündünüz mü? Sadece “eşi – erkek arkadaşı” diyenler yanılıyorlar. İstatistiklere bakıldığı zaman; 22% eşi, 13% tanıdığı biri/akrabası, 9% erkek arkadaşı, 5% eski eşi, 4% babası, 4% Oğlu, 4% tanımadığı biri, 3% ayrıldığı erkek arkadaşı, 2% ağabeyi, 1% üvey oğlu ve 33% tespit edilemeyen biri tarafından cinayete kurban gitmiş. Sebepleri tabiiki bu suçu haklı yapmaz ama yinede merak ediyorsanız;

oranlar

bahaneler

29%

Şüpheli ölüm

22%

tespit edilemeyen

21%

Kendi hayatına dair karar alması

7%

Boşanmak istemesi

5%

ekonomik

2%

İlişkisini sonlandırmak istemesi

2%

başka kadını korumak istemesi

1%

arkadaşlık teklifini reddetmesi

1%

Barışma teklifini reddetmesi

1%

kaçırılma ve tecavüz

1%

ayrılmak istemesi

1%

çocuklarıyla ilgili

1%

tecavüz

 

Aramızda dolaşan sapkın düşünceli insanların kadın cinayetleri için dedikleri için dedikleri ise daha trajikomik aslında. Neymiş o saatte dışarıda ne işi varmış kadın başına; öyle kısa giydiyse aranıyordur; kadın kuyruk sallamıştır kesin… Pardon da SİZE NE? Ahlak bekçiliği diye kadro bildiğim kadarıyla henüz yok. Sizi ne kadar alakadar ediyor o zaman? Hadi neyyseee diyelim. Peki geçtiğimiz günlerde 2 yaşında bebeğe tecavüz edilmesi? 2 yaşındaki bebeğin ağlama sesi mi tahrik etti? Sonuçta akşam vakti sokakta gezmiyor mu ee kısa da giyinmiyor. Bu duruma ne diyecek çok merak ediyorum ahlak bekçileri. İlla bir konu hakkında ses çıkarmamız için aynı durum (Allah Korusun) başımıza mı gelmesi gerekiyor?

Ülkemizin bazı yerlerinde başlık parası, berdel gibi olayların devam ettiğini biliyor musunuz? Sizde haklısınız tabii hayatımızın Survivordan ibaret olduğu dönemde kim hatırlıyor, Özgecanlarımızı? Unuttuysanız size aramızda dolaşan sapkın düşünceleri hatırlatayım hemen; evli kadın börek yapamıyorsa boşanma sebebi aklınızda bulunsun. Tek bu mu zannediyorsunuz? O zaman bombayı patlamıyorum; babaya öz kızı haram değilmiş. Babanıza bile güvenmeyeceksiniz yani ona göre. Birde tecavüzcüsüyle evlendirilsin olayı var ona hiç değinmeyecelğim(Hatırlatmadan da geçemeyecğim kusura bakmayın, Survivor yarışmasında şuan yarışan bir ünlü; az önce dile getirdiğim ahlak bekçilerinden bir tanesidir. Kadınların akşamları evinde oturması düşünen tayfadan.)

Böyle sapkın düşüncelere sahip olup; dinine bütün olan iki yüzlülerde aramızdalar ne yazıkki. Ama bilmedikleri veya unuttukları şeyler var; Hz. Muhammed’in cahiliye döneminde diri diri gömülen kız çocukları ile ilgili hadislerini veya kadınlar ile ilgili hadislerini. Ee hani nerede sapkınca düşünenlerin müslümanlıkları? Eğer böyleleri müslümansa ben değilim arkadaşlar ve hiçbir zamanda müslüman olamayacağım üzgünüm.

Neyse, aklınızı daha fazla bulandırmayayım. Siz börek yapmasını öğrenin (!) Hava kararınca dışarı çıkmayın (!) Kadın olarak kırın dizinizi oturun çocuk doğurun aman çalışmayın kocişkonuz alır kırmızı fiyakalı bir araba gezersiniz (!) Toz pembe hayatınızın prensesi olursunuz.

Ya daa…

Okursunuz, çalışırsınız. Bir erkeğin menfaatine, sevgisine veya salaklık yapma olasılığına kendinizi bağlamazsınız. Güçlü, kendi ayakları üzerinde duran bir birey olursunuz. Tabii yeri gelir aile kurarsınız ama boşanmakta sizin elinizde olur ya da çocuklarınıza güçlü bir anne/birey nasıl olunur öğretirsiniz.

Tercih sizin…

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU ve DAHA AZ CİNAYETSİZ, İSTİSMARSIZ OLSUN!